Skip to main content

Posts

Featured

Pengalaman sebagai IT Service Desk

Dalam hidup nie, kita memang banyak impian kan. Sejak dari kecik, orang tanya nak jadi apa, kita pn jawab la nak jadi doktor, polis.. Pernah masa darjah 4, teacher tanya "What is your ambition?" Dengan confident, I jawab "I want to be a teacher, just like you." Cikgu pun kembang abih dengar. Haha pandai pulak bodek cikgu masa kecik2. 

Semangat nak dapat kerja impian tu memang tinggi. Mula dari praktikal lagi, dah start cari kerja. Ada member praktikal cakap nak duduk relax dulu lepas grad. Tapi memang pasang tekad dah x sabar nak merasa gaji sendiri. Alhamdulillah, tak sampai dua bulan lepas praktikal, terus dapat offer kerja kat KL sebagai Siebel developer walaupun xtau benda apa la tue. 
Seronok jugak kerja, tambah-tambah dalam multinasional company. Bergaul dengan orang Philippine, Thailand, Iran, India, Vietnam. Memang dari dulu teringin sangat nak optimumkan English. Dulu pernah join debate team, tapi lari sebab malas join boot camp dia haha. Social sangat.
Lepas…

Latest Posts

Final Year Project (FYP) setel!!!

Jom Operate Buku =)

Exam exam...

Untukmu...

1 + 1 = ?

Allah knows

The Owner Of My Heart

On this road

Islam sebagai Addin

Pengenalan kepada aqidah Islamiyyah